Over ons

Wij zijn Cursus Python. Cursus Python bestaat uit data scientists, data engineers en datavisualisatie specialisten met een passie voor alles wat met data te maken heeft. Wij zijn er voor de organisaties die keer op keer de juiste beslissing willen maken.

Ons hoofdkantoor bevindt zich op Westplein 12 in Rotterdam. Vanuit hier bereiden wij onze cursussen voor en verzorgen wij onze klanten met data-gerelateerde consultancy. De cursussen geven op locatie, bij ons op kantoor of online.

Over Ons Cursus Python team

Het Team

Cursus Python bestaat uit 4 specialisten op het gebied van data science, data engineering en datavisualisatie. Wij zijn allen even enthousiast over data en de manier waarop dit door organisaties wordt ingezet.

Het team werkt vanuit een historisch pand gelegen bij de Veerhaven te Rotterdam. Vanuit dit pand hebben wij een trainingsruimte beschikbaar waarin wij onze cursussen verzorgen voor onze klanten. Wij geven daarnaast ook veel op locatie training. Al onze cursussen zijn maatwerk en gebaseerd op moderne casuïstiek.

Het team bestaat uit Marijn, Bastiaan, Leon en Ralf. Wij zijn data scientists, engineers en visualisatie experts met ervaring bij verschillende (internationale) A-merken.

Wil je meer weten over onze teamleden? Neem via onze contactpagina contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe het begon

Cursus Python is opgericht door Bastiaan Grisèl (datavisualisatie expert) en Ralf van Veen (marketeer en data scientist). Wij hebben het bedrijf initieel opgericht met de intentie om ons te specialiseren in het geven van verschillende data-gerelateerde cursussen. Na verloop van tijd merkten we dat er de vraag vanuit onze klanten ontstond om ook na de cursussen bij projecten betrokken te blijven. Vanuit deze vraag is het consultancy gedeelte van ons bedrijf ontstaan.

Op deze manier is het bedrijf geëvolueerd van enkel het aanbieden van op-maat-gemaakte cursussen naar een full-service data bureau met de focus op het geven van cursussen. Op dit moment bieden wij 6 relevante cursussen aan.

Diensten

Middels bovenstaande links kun je inhoudelijk bekijken waar de cursussen uit bestaan. Naast deze cursussen bieden wij de hierbij horende consultancy services: Data science, Data engineering en Datavisualisatie.

Met deze consultancy diensten ondervangen wij alle data-gerelateerde optimalisatieslagen die mogelijk zijn binnen organisaties. Bekijk bovenstaande links voor meer informatie over onze aangeboden diensten. Zit u met een vraagstuk binnen uw organisatie? De kortste weg naar een gepaste oplossing is door middels een contactformulier of telefoontje contact met ons op te nemen.

Missie

Cursus Python staat voor toegankelijke, op-maat-gemaakte en vooral persoonlijke cursussen en consultancy in data. Tijdens onze werkzaamheden kijken wij concreet naar de manier waarop data door een organisatie wordt ingezet. Door middel van cursussen en consultancy proberen wij een compleet beeld te geven van zowel de huidige situatie als verschillende mogelijke ideale situaties en de manier waarop dit verschil kan worden overbrugd.

Visie

Data-gedreven werken is de norm. Beslissingen structureel baseren op een onderbuikgevoel is geen consistente manier van leidinggeven. Wij geloven in de kracht van data en de manier waarop dit binnen een organisatie wordt ingezet. Een combinatie van de voortzetting van digitaliseren, beschikbaarheid van data en nieuwe manieren om dit te interpreteren zorgen voor een groot nieuw scala aan mogelijkheden. Organisaties die de beschikbare kennis van de markt, klanten en interne processen gebruiken en met gedegen pragmatiek combineren met data science kunnen dit goed inzetten.