R voor onderzoekers

Data kan van invloed zijn op iedere beslissing die door een organisatie wordt gemaakt. Het begrip data wint aan bekendheid. Sterker nog: 90% van de data is in de afgelopen 2 jaar verzameld. Met deze trends is het belangrijker dan ooit om kennis omtrent deze taal te winnen. Wie R beheerst, beheerst data.

R is een statistische taal dat specifiek is ontwikkeld voor verschillende data-analyse, verwerking en statistische doeleinden. R is als een opensource statistische taal beïnvloedbaar door de community die hiermee werkt. R wordt gebruikt om data op te schonen, verzamelen, modelleren en uiteindelijk te begrijpen.

Voor wie

Onderzoekers die willen veranderen van hun oude interne programma een industry-standard manier van werken. Na deze cursus ben je in staat om data in R te kunnen modelleren, visualiseren en transformeren.

Benodigde voorkennis

Deze cursus R is een uitdagende cursus. Er zijn geen harde minimale eisen die we hanteren alvorens het beginnen van een cursus R. Het hebben van voorkennis in Excel, wiskunde, databases en CSV-bestanden helpt om de cursus goed te kunnen doorlopen.

Inhoud van de cursus

  • Onderzoeksdata inlezen. Er worden vaak verschillende programma’s gebruikt waar data in staat opgeslagen. Soms intern ontwikkeld, vaak heel oud (legacy programma’s). Wij vergemakkelijken het proces van het combineren van deze programma’s en het inlezen van de data met deze cursus.
  • Vaak publiceren mensen als ze een research paper publiceren ook een R package erbij met de code waarmee je de uitkomsten van de paper zelf kan uitvoeren. (in de praktijk is die code vaak van slechte kwaliteit en werkt alleen met heel veel moeite).
  • Geospatial information systems (GIS analyse). 
  • Visualisatie. Hoe visualiseer je je onderzoeksresultaten op een mooie en begrijpbare manier?
  • Statistische validatie. Dus hoe doe je in R statistische tests om de significantie van de uitkomsten van je onderzoek te onderbouwen?

Extra informatie

De cursus R voor onderzoekers geven wij bij ons op kantoor, in-company of virtueel. Hiervoor stellen wij graag een offerte voor je op. Dit doen wij onder andere op basis van de locatie, het aantal groepsleden en de specifieke casus. 

Wij maken graag een op maat gemaakte cursus voor jouw organisatie. Wil je meer informatie ontvangen over deze cursus? Neem via ons contactformulier.

Ervaringen

We hebben de training met veel plezier gevolgd. Dit kwam met name door het enthousiasme maar ook zeker de kennis en kunde van de trainers. Ze helpen bij het in de praktijk toepassen in de eigen organisatie zodat je er direct mee kan oefenen en de resultaten van terug ziet!

Simon van RijTU Delft

De cursusdagen waren erg goed verzorgd en toegankelijk voor iedereen. De trainers waren geduldig en konden de moeilijke materie goed uitleggen.

Maarten de GrootVergelijken van Reisverzekering