R voor gevorderden

Data kan van invloed zijn op iedere beslissing die door een organisatie wordt gemaakt. Het begrip data wint aan bekendheid. Sterker nog: 90% van de data is in de afgelopen 2 jaar verzameld. Met deze trends is het belangrijker dan ooit om kennis omtrent deze taal te winnen. Wie R beheerst, beheerst data.

R is een statistische taal dat specifiek is ontwikkeld voor verschillende data-analyse, verwerking en statistische doeleinden. R is als een opensource statistische taal beïnvloedbaar door de community die hiermee werkt. R wordt gebruikt om data op te schonen, verzamelen, modelleren en uiteindelijk te begrijpen.

Benodigde voorkennis

Deze cursus R is een uitdagende cursus. Er zijn geen harde minimale eisen die we hanteren alvorens het beginnen van een cursus R. Het hebben van voorkennis in Excel, wiskunde, databases en CSV-bestanden helpt om de cursus goed te kunnen doorlopen. Daarnaast is het van belang dat je een basiskennis van R hebt.

Voor wie

De cursus R voor gevorderden is voor de bedrijven die al enige kennis van R hebben, maar hier meer mee willen doen. Zo wordt de focus gelegd op geavanceerde begrippen binnen R en kun je hiermee data transformeren, modelleren en visualiseren.

Inhoud van de cursus

 • De focus ligt tijdens de cursus op geavanceerde begrippen.
 • Tijdens de cursus ga je zelf ook functies schrijven.
 • Geavanceerde analyses doen met Tidyverse.
 • Dashboards maken met Shiny. Dit is vergelijkbaar met de cursus Python.
 • Statistiek en data science.
 • R is meer toegespitst op data science en niet alleen op data engineering. Data engineering is meer Python. Maar dat betekent wel dat R makkelijker is voor data science dan Python.

Extra informatie

De cursus R voor gevorderden geven wij bij ons op kantoor, in-company of virtueel. Hiervoor stellen wij graag een offerte voor je op. Dit doen wij onder andere op basis van de locatie, het aantal groepsleden en de specifieke casus. 

Wij maken graag een op maat gemaakte cursus voor jouw organisatie. Wil je meer informatie ontvangen over deze cursus? Neem via ons contactformulier.

 • Duur: 3 – 5 dagen
 • Groepsgrootte: 3 – 8 personen
 • Locatie: op locatie, bij ons op kantoor of virtueel


Neem contact met ons op

  Ervaringen

  We hebben de training met veel plezier gevolgd. Dit kwam met name door het enthousiasme maar ook zeker de kennis en kunde van de trainers. Ze helpen bij het in de praktijk toepassen in de eigen organisatie zodat je er direct mee kan oefenen en de resultaten van terug ziet!

  Simon van RijTU Delft

  De cursusdagen waren erg goed verzorgd en toegankelijk voor iedereen. De trainers waren geduldig en konden de moeilijke materie goed uitleggen.

  Maarten de GrootVergelijken van Reisverzekeringen