Python voor managers

Data wordt met de dag grootschaliger ingezet. Er komt steeds meer en volledigere data vrij om  structureel de juiste beslissingen te maken. Computers en software kunnen steeds meer data aan. Python is bij uitstek geschikt om op een krachtige en betrouwbare wijze deze data in te zetten. Wanneer je python beheerst, beheers je data.

Python is in 1991 opgericht als opensource programmeertaal. Dit houdt in dat Python gratis beschikbaar is voor de community en dat dezelfde community invloed kan uitoefenen op de functionaliteiten hiervan. Het is ontwikkeld om als begrijpbare, gestructureerde en makkelijk leesbare taal te worden gebruikt.

Voor wie

 • De personen die wel willen weten hoe Python werkt maar er zelf geen expert in hoeven te worden;
 • De personen die op strategisch niveau binnen data science werken;
 • Een interne of externe team van data scientists aansturen (het praten met data scientists wordt met deze cursus vergemakkelijkt).

Benodigde voorkennis

Deze cursus Python is een uitdagende cursus. Er zijn geen harde minimale eisen die we hanteren alvorens het beginnen van een cursus Python. Wij raden wel het hebben van voorkennis in Excel, wiskunde, databases en CSV-bestanden aan. Dit helpt je om de cursus beter kunnen doorlopen.

Inhoud van de cursus

 • Python Syntax. Hierin nemen we je mee in de manier waarop Python is opgebouwd. Wij noemen het ook wel de semantiek van Python, dit is erg belangrijk voor wanneer jij je eigen Python gaat schrijven.
 • Eigen Python scripts schrijven. Uiteindelijk is het erg interessant om zelf Python te kunnen schrijven, dit is het doel van deze cursus.
 • Ontwikkelomgevingen. In welke programma’s kan je Python ontwikkelen en wat zijn de voor/nadelen van elke ontwikkelomgeving?
 • Versiebeheer. Hoe werk je in een team aan programmeer projecten? Hoe werk je samen aan dezelfde codebase?
 • Introductie data science. Wat is een typische data science workflow? Importeren, opschonen, combineren, aggregeren en visualiseren.
 • Samenstelling van data science teams. Daarbij komt ook het verschil tussen data engineers en data scientists aan bod.

Extra informatie

De cursus Python voor managers wordt gegeven in kleine groepen van 3 tot 8 mensen zodat er genoeg persoonlijke aandacht is voor iedereen. Dit zorgt ervoor dat er optimaal geleerd kan worden van onze cursussen.

Tijdens deze cursus werk je op je eigen laptop. Wij zullen je begeleiden bij het installeren van de software waarvan gebruik gemaakt wordt.

De cursus python voor managers geven wij bij ons op kantoor, in-company of virtueel. Hiervoor stellen wij graag een offerte voor je op. Dit doen wij onder andere op basis van de locatie, het aantal groepsleden en de specifieke casus. 

Wij maken graag een op maat gemaakte cursus voor jouw organisatie. Wil je meer informatie ontvangen over deze cursus? Neem via ons contactformulier contact met ons op, we helpen je graag verder.

 • Duur: 3 – 5 dagen
 • Groepsgrootte: 3 – 8 personen
 • Locatie: op locatie, bij ons op kantoor of virtueel


Neem contact met ons op

  Ervaringen

  We hebben de training met veel plezier gevolgd. Dit kwam met name door het enthousiasme maar ook zeker de kennis en kunde van de trainers. Ze helpen bij het in de praktijk toepassen in de eigen organisatie zodat je er direct mee kan oefenen en de resultaten van terug ziet!

  Simon van RijTU Delft

  De cursusdagen waren erg goed verzorgd en toegankelijk voor iedereen. De trainers waren geduldig en konden de moeilijke materie goed uitleggen.

  Maarten de GrootVergelijken van Reisverzekeringen